2. elokuuta 2013

Parvela, Timo: Maukan ja Väykän satukirja

Tammi (2013)
Kuvittanut Virpi Talvitie

Satukirjahyllyn perkaus etenee pääkirjastossa pikkuhiljaa. Tuntuu oudolta, että myyntipöydältä poistetut satukirjat häviävät hetkessä, vaikka poistomyyntiin päätyy kaikista kulunein ja tylsimmän näköinen aineisto. Samaan aikaan satukirjojen lainaus on hyvin pientä, vaikka meilläkin on hyllyssä toinen toistaan mukavampia satukokoelmia. Jos et tiedä, minkä lainaisit, ota Maukan ja Väykän satukirja. Muista myös se, että lasten ja nuorten aineiston varaus on Rauman kaupunginkirjaston sisällä maksutonta.

Timo Parvela on tällä kertaa kirjoittanut Maukasta ja Väykästä monta lyhyttä tarinaa. Kissan ja koiran parivaljakko on yhdistelmä, jolle tapahtuu, eikä vähiten siksi, että katilla on rajaton itseluottamus, mutta hyvin vähän kärsivällisyyttä. Lempitarinani nimi on Kolme toivomusta. Siinä halkoja hakkaavan Väykän eteen tupsahtaa hyvä haltija, joka ilmoittaa täyttävänsä kolme toivomusta. Erikoista toivomuksissa on se, että Väykkä ei saa esittää niitä, vaan hänen tulee toteuttaa ne. Myös haltijan ulkonäkö herättää kysymyksiä.



Tarinat sopivat hyvin kaikenikäisille ja myös ääneenluettaviksi. Ellet tahdo itse lukea, voit kuunnella ne äänikirjana Paavo Kerosuon lukemana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti